Rólunk...

Tekintse meg Éttermeinket!

Starkebab Török Étterem - Bajcsy-Zsilinszky út - Virtuális Séta - 3D WebSéta - Virtuális Túra

Starkebab Török Étterem - Károly körút - Virtuális Séta - 3D WebSéta - Virtuális Túra

Starkebab Török Étterem - Teréz körút - Virtuális Séta - 3D WebSéta - Virtuális Túra


 

Az étterem alapítója 1992-ben jött Magyarországra -a Király utcai Isztambul Étterembe- azzal a céllal, hogy megismertesse a Vendégekkel a török gasztronómiát.

Az ételek népszerűségén felbuzdulva 1997-ben megnyitotta elsĹ‘ saját éttermét 3Testvér Török étterem néven, amit -a Vendégek szeretetének hála- további 8 követett. 

A 3Testvér-bĹ‘l kiválva, 2004-ben indult útjára a Starkebab Török étterem lánc.

Igényesen kialakított, törökös hangulatú központi üzletünk a Starkebab éttermek sorában harmadikként, 2006. szeptemberében nyílt Budapesten, a VI. kerületben, a Teréz Krt 62. szám alatt. 
Több mint 500 nm-en, 70 asztallal, közel 300 ülĹ‘hellyel, várjuk itt Vendégeinket.

Az étterem rendelkezik egy 40 fĹ‘ befogadására képes különteremmel, és tavasztól Ĺ‘szig egy 80 fĹ‘s terasszal.
A Teréz krt-i Starkebab Török étterem -nem csak méreteiben, de ételkínálatában is- a legnagyobb a magyarországi török éttermek közül.

A Vendégeink kiszolgálásáról 60 fĹ‘s személyzet gondoskodik, hétköznapokon 09:00-04:00  óra között, péntek-szombaton 09:00-06:00 óra között.

2007. februárjában elindítottuk házhozszállítási szolgáltatásunkat is, hogy munkahelyükün, otthonukban is élvezhessék az évek során nagyra nĹ‘tt népszerűségű török ízeket.

Az étteremben ingyenes WIFI internet hozzáférést biztosítunk Vendégeink számára.
 


Szeretettel várjuk éttermeinkben kedves Vendégeinket!

 
 

A török konyháról...

 

A török konyhaművészet jól ismert Európában. A leggyakrabban használt alapanyagok: padlizsán, zöldpaprika, hagyma, lencse, bab, paradicsom, fokhagyma, és uborka.
A legkedveltebb gyümölcsféleségek közé tartozik a szĹ‘lĹ‘, az Ĺ‘szibarack, a cseresznye, a sárgadinnye, a füge, a citrom.
A törökök kedvelik a magvakat és dióféléket: a pisztáciát, a mogyorót, a mandulát, a földimogyorót, a fenyĹ‘magot, a pörkölt csicseriborsót.
A leginkább használt fűszerek a petrezselyem (melynek csak a levelét hasznosítják), a köménymag, a feketebors, a paprika, a menta és a kakukkfű.

A török konyhát jelentĹ‘sen befolyásolta az Oszmán Birodalom sokszínűsége, multikulturális környezete. Az oszmán konyhaművészet egyesítette a birodalom területén élĹ‘ népek ételeit és elkészítési módszereit. A legnagyobb befolyást a görög és közel-keleti konyha gyakorolt rá, de keveredtek benne az Ĺ‘si, közép-ázsiai török hagyományok is.

Népszerű köret a rizs (pilav) és a bulgur (összetört, fĹ‘zött majd kiszárított búzakása). Az olívaolaj széles körűen elterjedt, leginkább Törökország nyugati területein, ahol bĹ‘ven találhatóak olajfaligetek. Az olívabogyó (zöld, fekete, rózsaszín) kedvelt elĹ‘étel. A kenyér búzából, árpából és kukoricából készül. Jellegzetesen török kenyér a pide (pita) és a tandir ekmegi (tandir: szabadtéri, kerek tűzhely, melynek a belsĹ‘ oldalán sütik ki a kenyértésztát).

 

 


 

ÉteleinkrĹ‘l...

A legismertebb fĹ‘ételünk, a döner kebap (ismertebb nevén gyros) mellett, melyet csirkehúsból, és borjúhúsból is készítünk, a török konyhára jellemzĹ‘ bárányhús is szerepel étlapunkon.
Faszén tüzelésű grill kemencében sütjük Vendégeinknek akár darálva (Adana kebap), akár kockára vágva (Sis kebap). Persze grillezünk csirke húst is (Csirke Sis kebap).

Saját kemencénkben a népszerű török pizzák mellett helyben sütjük a gyros tálhoz adott török kenyeret, és a különleges óriás török kenyeret.

Az elkészítendĹ‘ húst saját hentesüzletünkbĹ‘l hozzuk az étterembe, így biztosítva, hogy csak a legjobb minĹ‘ségű, ellenĹ‘rzött alapanyagokból készült étel kerülhessen Vendégeink asztalára.

Étlapunkon naponta kétszer változó, legalább 30 különféle étel szerepel, hogy Önök kedvükre válogathassanak.
Ha valaki ennek ellenére sem talál számára megfelelĹ‘ török étket, bátran választhat néhány magyar gasztronómiát képviselĹ‘ ételünkbĹ‘l is.

Vegetáriánus Vendégeink éhségének enyhítésérĹ‘l nem csak salátákkal gondoskodunk, a meleg ételek sorában mindig található húsmentes étel.

Minden kedves Vendégünknek jó étvágyat kívánunk!

70 390 7626
Tel:  70 390 7626

Address: 1066 Budapest, Teréz körút 62.

Visa Electron Meastro MasterCard  
 
   Ticket Restaurant ÉtkezĂ©si utalvány   ErzsĂ©bet utalvány     Sodexo ÉtkezĂ©si utalvány   

Ăśye Girisi
E-mail
 
Sifre:
Kayitli kal  
» Kayitli degil misiniz?
Hemen kayit olun


Sepetim
Sepetiniz henĂĽz boĹź

 
Closed
Telephone:
70 390 7626
Ticket:
        

© 2024 NEUWEBSHOP Minden jog fenntartva    |   Sitemap    |   AdatkezelĂ©si tájĂ©koztatĂł
Ana Sayfa        Hakkimizda        Iletisim        Fotograflar        Purchase Informations        Ă–nerileriniz       
1066 Budapest, Teréz körút 62.
Eve Siparis:
70 390 7626